Dit ben ik

Hoi, ik zal mij even voorstellen.

Ik ben Jenneke, getrouwd en mama van twee dochters. Van beroep ben ik tekstschrijfster én zwemjuf: letters en spetters.

Geweldig vind ik het om verhalen te lezen, te horen of op te schrijven. Ik hou namelijk van taal en van het spelen met taal. Lekker creatief zijn met woorden. Bijna altijd heb ik een schrijfblokje en een pen op zak. Hoor ik iets aparts of grappigs, dan schrijf ik het op. Mijn krabbels en kriebels werk ik later thuis vaak uit tot een anekdote of gedichtje of ideetje voor een kort verhaal. Mensen, plaatsen, situaties en gebeurtenissen inspireren mij bij het schrijven.

Ik heb ook een nichtje met de naam Janneke. Vroeger toen we klein waren, grapten we altijd “Wij zijn Janneke Panneke en Jenneke Penneke.  Wij koken in een panneke en we schrijven met een penneke”.  Nu, schrijven doe ik nog steeds graag. De naam Jenneke Penneke past dus bij mij.  Ik help jullie om jullie verhalen goed op papier te zetten.

Schrijven zorgt ervoor dat je alles om je heen even vergeet.  Wat je schrijft, kan waar gebeurd zijn, maar ook helemaal door jou verzonnen zijn. Jouw fantasie neemt je mee in je verhaal, het avontuur, de spanning, de emoties van de hoofdpersonen.

In de schrijfworkshop ‘Letterpret’ ga ik met jou aan de slag, zodat jij jouw verhaal ook echt goed kunt vertellen en opschrijven. En zodat het ook echt een goed verhaal wordt: een echte ‘letterspetter’ waar je trots op kunt zijn. En zodat je plezier beleeft aan het schrijven. Dus doe mee en geniet ervan, want schrijven is leuk!